Translate

onsdag 14 oktober 2009

VECKANS TRÄDGÅRDSTEMA: "Trädgårdsböcker ur min bokhylla.

Maria med MARIAS TRÄDGÅRDSBLOGG kände sig inspirerad av mitt fototriss om inspirationskällor, där jag hade valt ut tre av mina favoritförfattarinnor.Se HÄR
Hon hade kanske sett att det fanns några till böcker i min bokhylla?
Mitt hopplock och presentation av rosböcker finns HÄR

Sanna Töringe skriver om trädgård, mat och kulturhistoria.
Här är två av hennes böcker:
*"Historier om blommor" ,signerad i till mig: "Till Anna från Sanna", då maken och jag var och lyssnade på ett mycket intressant trädgårdsföredrag, som hon höll. En mycket intressant bok med historier och berättelser kring olika växter, med vackra foton och historiska bilder i.
"Drömmen om en trädgård", som handlar om Sannas trädgård och trädgårdserfarenhet.Vackra foton av Helene Toresdotter, tagna under årets alla årstider.
De två andra böckerna är:
*"Fröbok" av Ulla Hasselmark, välkänd profil och journalist i trädgårdstidningen "Allt om Trädgård".Frötips och fina bilder finns i denna bok.
*"Bonniers stora bok om Din Trädgård" med Karin Berglund, som huvudredaktör. En av klassikerna i trädgårdslitteratur från 1996, och den fungerar även idag, tycker jag.
Jag hade glömt bort att jag hade en till bok av Sanna Töringe, nämligen "Trädgårdens Färger", också den med foton av Helene Toresdotter. Den handlar om hur man kan "måla" med växter i sin trädgård.
Jag visar även boken "Perenner - De 125 bästa sorterna från A-Ö" av Lisa Winnerlid. Vackra bilder med bra råd och beskrivningar.

Här är tre trädgårdsböcker med konstnärligt tema, och vår kattmadam Liza, passade på att insupa lite kultur på vår veranda.
*"Tasha Tudors Trädgård" av Martin&Brown, en bok om den amerikanska författaren och illustratören Tasha Tudor. Underbara foton med gammaldags touch och små akvareller, visas i denna bok, där det engelska originalet kom 1994, och den svenska upplagan 1997.Läs mer om Tasha HÄR
*"Tecknarens Trädgårdsbok" av Iann Eklund Tinbäck, illustratör bl a i "Allt om Trädgård.Härliga illustrationer och foton blandade med trevliga kåserier, råd och pyssel.
*"Impressionisternas trädgårdar" av Derek Fell. En konstbok och trädgårdsbok, där man får se målningar av tex Monet, Cezanne och Van Gogh, och hur deras trädgårdar såg ut och ser ut, och ritningar på hur man själv kan anlägga liknande trädgårdar med förslag på blommor och växter.
För att se fler förslag på trädgårdslitteratur gå till MARIA

Slutligen, så har ALMAS RUM utlottning av denna charmiga tavla
t o m den 15 okt.

9 kommentarer:

Maria Berg sa...

Även här har du gjort det väldigt vackert arrangerat - jag måste lära mig lite av dig där och även arrangera för att ta kort.
Jätte solglasögonen var häftiga och fin stickning du håller på mig och så har du ju fått ett stick.

Kram MB

Anjas Hill sa...

Så aptitligt och vackert arrangerade bilder!
fast bilden med katten tar priset - så trädgårdsintresserad misse och litterär dessutom....jo, jo, jag säger då det...;))!/Anja

Bea sa...

Härliga boktips och mycket vackert arrangerade!
Må gott! /Bea

AnnCharlotte sa...

Och samma sak med böcker som med blommor, hur många man än har finns det alltid rum för fler....eller?

Angel.Pearls sa...

Fina tips på trädgårdsböcker -det är så inspirande och roligt att bläddra i såna..Kram//Eva

Jenny Oak Fae sa...

TACK!!!

Fina bilder, vacker katt..!

: )

Önskar dig en fortsatt fin dag!

KRAM, Jenny

<3

Mia sa...

Vad bra, nu vet jag vad jag kan önska mig i julklapp från min svenska familj!! Älskar böcker, det är det bästa jag vet att få under granen. Sanne tycker jag om men har bara en bok, så bra att det finns flera. Dekorera är du verkligen världsmästare på :)

AnnA sa...

Maria, det är virkning! Och det är inte jag som virkat, utan en bekant till mig.
Det här med arrangemang, är ngt jag har med mig från måleriet, och jag tycker det är roligt att fixa och dona och få ihop ngt intressant, med hjälp av olika saker som finns hema i gömorna.
Jag måste berätta om hur Liza kom med in i bilden...Hon svansar ju alltid kring mig, och vill vara med, men just när jag skulle fotografera, hade hon gått in och lagt sig - hade kollat färdigt, tyckte hon.
Men så kom jag att tänka på att Tasha Tudor, brukade ha djur med på sina bilder, och med tanke på en annan lyckad bild, där Liza självmant poserade, tänkte att jag kanske kunde lura ut henne denna gången med.
Ut med en Kelimkudde från soffan där hon låg, och så Liza på kudden. Hon fanns sig rätt snabbt, och som synes poserade hon villigt - det blev minst en handfull shots att välja bland, innan hon valde att lämna arrangemanget.
Trevlig Helg på er allihopa!
hälsn
AnnA

Mia sa...

Om du kände igen mina böcker så är det för att jag hittade dom på nätet efter att jag läst ditt inlägg här. Vem tusan klarar att vänta helt fram till jul? när det inte änns är säkert man får det man önskar sig. Tack för fina boktips, jag njutar i fulla drag av dom alla :)