Translate

tisdag 6 oktober 2009

VECKANS FOTOTRISS: Min inspirationskälla är tre damer...

...med mycket känsla för trädgård.
Första damen ut är Beatrix Potter, denna romantiska barnboksillustratör och författare från en annan tid.
Hennes trädgårdsbilder är charmerande, och när mina två äldre barn var yngre inspirerades jag att teckna av och tolka om hennes illustrationer, som mina barn fick ha på väggen. När så min yngste son föddes köpte jag böcker till honom om Pelle Kanin och hel utvikbar tredimensionell bok om Beatrix Potters sagovärld.
Läs mer om Beatrix P och hennes sagofigurer HÄR och HÄR
Anna Bergenström är författare och har varit matskribent på DN, och en av de första matböckerna jag köpte var hennes bok "Annas mat", som jag fortfarande använder vissa recept ur.Andra böcker som Anna B har skrivit är "Annas Örtagård","Annas Svenska Kök" "Kärlek, oliver och timjan", och "Vinterns Goda Ting" - de tre sista med underbara foton av dottern Fanny Bergenström.
Läs mer om Anna och hennes böcker HÄR
Den tredje damen jag hämtar inspiration från är Karin Berglund, journalist och författare och även fotograf i den underbara boken "Med fingrarna i jorden", där hon visar underbart vackra foton gjorda med gammaldags fototeknik. Andra böcker hon skrivit är "Bonniers stora bok om din trädgård" och "Jag tänker på Linné, han som såg allt".
Läs mer om Karin B HÄR

Fler bidrag till veckans fototriss om inspirationskällor gå HIT

7 kommentarer:

Annie - Annalunda sa...

*Ler stort* Jag håller med!!! Tasha Tudor har och är också en stor inspiration!

Kram Annie

Britt sa...

Ja den förste och siste känner jag igen. Men inte den mellersta. Kan bara hålla med dig om de två jag känner till//Britt

Jah Hollis sa...

Det var väldigt konkreta inspirationskällor det, och snyggt illustrerade.

mitt gröna hjärta sa...

Å det är med en stor portion nostaligi jag minns Beatrix Potters långfilm som gick som matiné när jag var liten med grodan, kaninerna och grisarna som dansade... De hade jag nästan glömt! Härliga inspirationskällor!
Jenny

Maria Berg sa...

F.annn ajjssjajdhasgfagfauwye - jag blev arg NU!!!!!
Förlåt Anna, men jag hade just skrivit en LÅNG kommentar till dig och så tryckte jag på fel knapp å så var den borta.....
Super irirterande, men men.

Det jag ville säga var att Trädgårdstema skall kännas kul och ta det när du hinner jag finns kvar här.
Det andra var att tack vare detta inlägg fick jag en idé till nytt tema - trädgårdsböcker, kommer att länka till detta inlägg om du inte misstycker, vet dock inte riktigt när det blir av ännu.

Kram till dig och din familj, MB

Lena Norgren sa...

Grrrrrdet har visst gått troll i dina kommentarer jag rasslade just bort min kommentar så jag får ta den igen:
Klockren presentation av inspirationskällor och jättefina bilder, du har verkligen tänt till!Jag blev inspirerad av Beatrix hade helt glömt bort Pelle Kanin så nu måste jag leta reda på honom...

ViDu sa...

Härliga inspirationskällor som jag ska ta vara på. Jag ska givetvis titta efter de böckerna som du rekommenderade.