Translate

fredag 17 juli 2009

BLOOMING FRIDAY: Digitalis till salu...

...var det i går på Lilla Torg i Kristianstad...
...och jag kunde inte motstå denna vackra vita Fingerborgsblomma.Dessutom, när mannen i marknadsståndet precis packat ner den vita, såg jag en ljusgul, som också "råkade" följa med hem.

Hem-ma hitta-de jag en rätt så stor korg, att pla-cera digi-talis-plan-torna i och en lila-rosa fjärilslavendel, som - ojsan! - råkade finnas när maken och jag var och handlade på ICA Maxi, passade väl också fint i korgen?
Korgen var ju rätt så stor, och min nya ros "Sekel", en vinst från helgens "Rose Fair", fick också plats, tillsammans med digitalisplantorna och fjärilslavendeln. Det blev väl inte så dumt sommarviste för dessa växter?

Trevlig Helg på er allihopa!

Mer Blommande Fredag finns hos KATARINA

10 kommentarer:

Mia sa...

Nej men, dom liksom bara råkade komma med hem, känner den.. Jättefin korg tycker jag och samplantering. Något ljust, något mörkt och gult tillsammans med lila är aldrig fel. Det är två färger ihop som mina ögon gärna vilar på. Ha en fin helg :)

elle-melle sa...

Så flott en kurv du har laget der! Den revbjellen var nydelig, jeg liker så godt revebjeller og lar dem stort sett få frø seg som dem vil.
Den hvite fargen på blomsten var nydelig sammen med sommerfugllavendelen - perfekt:)

Bor du i en by som heter Kristianstad?
Jeg bor i Kristiansand, og byen er grunnlagt av kong Kristian 4.

Moa sa...

Mycket vackert och så fina ihop.. förstår att du inte kunde motstå så fina exemplar.. Ha edet gott /Moa

AnnA sa...

Tack för kommentarerna Mia,Juni och Moa.
Juni, jo Kristianstad är också grundat av Christian4, på den tiden då denna delen av sydsverige tillhörde Danmark.
Trevlig Helg på er!
hälsn
AnnA

Rajson sa...

Ha.ha dessa växter som tvingar sig på en. Trodde barar de fanns i min närhet.Ja det är ett problem men när det blir så här vackert skulle kanske tom maken här hemma acceptera det.
Igår var det enkel ros som idkade höjdhopp ner i min korg på ICA.
Tack fäör kommentarerna och ha det gott i sommar Skåne.Hoppas vädret är bättre hos dig!

AnnCharlotte sa...

Det är ett lustigt fenomen att det bara råkar finnas något som man bara måste ha.....och det drabbar väl oss alla...och särskilt ofta på plantskolor, torg och andra ställen där det säljs växter.
Korgen blev jättefin;)

Maria Berg sa...

Åååå jag skulle behöva lite av den färgprakten mina planterade krukor i år är riktigt misslyckade, jag skulle själv driva upp sommarblommor men det lev inte så bra.

MB

AnnA sa...

Jodå...Det är lätt att springa på planteringsmatrial, Ann-Charlotte mfl...Ibland ser man så fina möjligheter, och torghandeln brukar ha hyfsade priser, tycker jag.
Maria, jag drog också upp en del sommarblommor, som tagetes, ngn solros och massor av Cosmos(rosenskära), rudbeckia och lite luktärter, och kanske ngt till, men mycket har jag fyllt på med i rabatterna.
Ha det gott alla!
hälsn
AnnA

Ruben sa...

Digitalis är en fantastiskt fin blomma. Var på Bergianska trädgården i går och såg att det fanns en hel del arter av Digitalis, men inga är ju så praktfulla som de du visar, men väldigt vackra ändå. Kommer kanske att visa någon av de udda arterna på min blogg.
Klart jag ska samla fröer av Tagetesen Linné till dig. /Ruben

AnnA sa...

Åh, tackom Ruben!
Kanske det finns ngt till dig...
hälsn
AnnA