Translate

tisdag 28 juli 2009

Att göra Ullared på 30 minuter...

...plus 10 minuter till, pga att klockan visade fel...
I helgen var jag bara några mil ifrån det "fashionabla", välkända och ökända(?) Ullared, och jag och några dambekanta åkte dit för att fynda någon billigare form av stol eller pall.
Runtomkring själva ursprungsvaruhuset Gekås, är det uppbyggt olika slags affärer.Blomsteraffären skyltade med denna triss i flamingos, som fick mig osökt att tänka på Jema Rose.(Varför det Jenny?...)
Innanför entrén hälsades det välkom-men med lämplig utrust-ning för bra pris, för de som hade tänkt sig att ha tiden för sig... Men jag och mina bekanta gav varandra endast 30 min i varuhuset - sedan skulle vi åka vidare.(Att sedan min klocka råkade gå fel, och att jag nästan höll på att bli efterlyst i högtalarna tillsammans med "Rambo" Johansson, är en annan femma...)

På 30 minuter hann jag inte fotogra-fera så mycket, men jag kunde inte låta bli att plåta detta berg av spetstrosor i dessa färgglada kulörer.

Kanske inte helt lätt att välja?...

Jag hann besöka provrummet två gånger, och få med mig något höstrutigt till mig själv, tröjor till maken, äldsta sonen och dottern, kalsonger till yngsta sonen, lite snyggt(och billigt) scrappingpapper och tre skissblock, som jag inte fick behålla ett endaste för mig själv...C'est la vie...Nöjd ändå.
Lite uppjagad blev jag dock, när jag jämförde min klocka med varuhusets,och upptäckte att jag missat mötestiden med väninnorna med 10 minuter.
Iallafall kom vi lyckligen ut igen från varuhuset, utan pallar, men med annat i påsarna, och vi gick mot bilen och parkeringsplatsen en bit bort.
Jag måste ju också tillägga, att när jag sist besökte Ullared, för säkert 15 år sedan, var det mycket mer köande och vassa armbågar som gällde.

6 kommentarer:

Anonym sa...

30 eller rättare sagt 40 minuter på Ullared.. det är inte sant?? Herre min ge där kan man ju gå hur länge som helst.. åker jag dit så är det för att shoppa i lugn och ro:-)
Ett tag sedan jag var där, men visst är det en viss känsla att komma innanför dörrarna;-)
Nu kan jag inte skriva in det här eftersom du inte ändrat i kommentatorbåset ännu.. sätt in url.. namn och adress så alla kan kommentera.. det går .. kolla upp det där Anna:-)
Då kände du igen min Rasse i min fotoblogg då;-) Alltså i Tisdagstemat.
Ha de gott i Åhus/Pialotta

AnnA sa...

Hej Pialotta!
Tidsmässigt fanns det inte mer tid på Ullared -denna gången. Men visst var jag effektiv?
Jag har ändrat lite nu på inställningarna, men innan dess kom din kommentar in ändå.
Det var nog ngt foto på Sanna, jag kände igen och knöt ihop vem du kunde vara.
Ha det bra så länge och tack för kommentaren!
hälsn
AnnA

Maria Berg sa...

Kul att ni hittat varndra, men hur hann på på 40 min?
Jag spenderade en hel dag där för två år sedan när jag flytt handlade och ungar var på Liseberg.

MB

Ps. tack för kläderna. Den blå klänningen vald granntjejn och har nu haft den 2 dagar i rad.

Jenny Oak Fae sa...

Hehehe...vad gullig du är, tack!!!

: )

Kram, Jenny

<3

Therése sa...

Ja, det var effektivt, de må jag säga. Det var nog 10 år sedan jag var i Ullared sist och då minns jag dom där köerna o armbågarna. Därför har jag hållt mig därifrån. Men jag har förstått att den tiden är förbi nu... Kanske måste överväga och omvärdera mitt beslut att aldrig åka dit igen.;)
/T

AnnA sa...

Maria, kvinnor kan;) - kul att kläderna kom till användning!
Jema, kul va?
Terése, trevligt besök! Och tack för det fina armbandet. Gå in på Viva Thérèseinlägget, så kan du läsa mer om rosen.
Ha det bra alla!
hälsn
AnnA