Translate

måndag 29 augusti 2011

En färgglad lördag...

 ...med många besökare på Trädgårdens Dag på Bäckaskog, trevliga möten: bl a NINA...

 ...och mycket att välja på i de olika stånden, som tex Marias inredning och blomster från TAGES i Söndraby, smiden från SMIDOLIN(jag har själv en sådan "svävande sten" sedan förut) gjuten trädgårdskonst från TREBREVÉ, inredning, trädgårdskläder med kvinnlig passform(Garden Girl)och utomhusmiljö från ÅHUS STENGÅRD, underbara clematis från HÖGABÖKE TRÄDGÅRD, hemodlat från SVEN-ÅKE JANSSON i Färlöv, och underbara blomster och gammal shabby chic trädgårdsattiraljer från Fem Kryddor.(tror jag utställarna hette...Jag hittar ingen länk, däremot...)

 Efter denna regniga sommar har min förälskelse vuxit till echinaceaor av olika sorter, och från Fem Kryddor hittade jag denna "White Swan"-lika. Dessutom hittade jag en yngre upplaga av en äldre engelsk rosbok av Graham Thomas: "The old Shrub Roses". Ett välklingande namn för de som känner till David Austins rosor, då han namngivit en av Austins rosor.

 Vi köpte på oss lite fler kantareller till från MARIES PLANT OCH SVAMP, ännu en  echinacea - 'Coconut Lime'  från HÖRNSJÖNS PLANTSKOLA, med brunt spännande fluff i toppen, spännande perenner från SVEN-ÅKE JANSSON i Färlöv: 'Aconitum anthora' och 'Primula Japonica Appleblossom'.
Eftersom jag hade ett visst engagemang i ROSENSÄLLSKAPET monter, blev det även några roslotter, och några rosvinster: 'Popcorn' och 'Princesse Marie', och eftersom bägge rossorterna inte överlevde förra vargavintern, vill jag försöka igen.


Fortfarande färgglatt men dock en kontrast till Bäckaskog, var besöket på Helgeåfestivalen i Knislinge, dit maken och jag åkte senare på eftermiddagen för att lyssna på Dan Hylander, med hela banduppsättningen.

Vädret höll sig till smådugg...
...och vilken spelglädje och energi från Dan Hylanders fantastiska violinst: Jannike Stenlund.
Spelglädje även från de övrig medlemmarna i turnébandet, som  är Janne Bark, gitarrist, Johan Hängsel, trummor, Tomas Pettersson, klaviatur, Bobby Djordjevic, bas och Nilla Nielsen gitarr., och så hr Hylander, förstås!
Ett intensivt uppträdande som gav mersmak...

...och blev två inköp av cd-skivor, med låtar, som visst bara finns hemma på vinyl :en till
mig, och en till maken i hans jobbebil, och Dan signerade glatt...

Ha en fortsatt trevlig vecka!
Echinacean heter förresten 'Cocktail', och en sådan köpte vi HÄR.
hälsn
AnnA

8 kommentarer:

Maria Berg sa...

En sådan peruk kanske man skulle köpa sig och liva upp den mörka vintern med. Kram MB

Mia sa...

En sån svävesten är jag på jakten efter. Såg en trädgård här som hade en, undrar om hon hade varit i Sverige? En grön peruk hade väl passat perfekt in i den klungan :)

Suss o Kai sa...

Det var tvära kast från växter till pop :) Kram Suss

LV sa...

Some people will do anything to conceal their identity. Looks like you and hubby had a great time attending all these functions. Trust are well. I am doing just fine.

Inger sa...

Låter som en toppendag, grattis till rosvinsterna:)
Kram

NinaH sa...

Härligt "reportage" från en trevlig växtmarknad! (kan även jag ju intyga att det var!!;-)...)
Och så ser ni ut att ha haft trevligt senare här i vår kommun också!!;-)

Humlamamman sa...

Attans att jag missade utställningen på Bäckaskog. Jag kan se att det definitivt hade varit något för mig.

Kerstin och Sigge sa...

Vilka fina bilder. Kul att vi som inte har nätsida fick vara med på ett hörn. Vi heter Kjuge Kryddor, inte fem. Vi bor 2km från slottet i en liten by som heter Kjuge. Hoppas vi ses igen. Kerstin och Sigge