Translate

lördag 5 mars 2011

...och så kom våren...


...och solen lyste på min trädgårdscykel, som ropade till mig: "Nu är det snart dags att pryda mig!..."


Vi for ner till Malmömässan:SKÅNSKA TRÄDGÅRDAR, och där var våren ju!
"Blåsippan ute i backarna står,
niger och säger att nu är det vår!"

Blåsippan och annat från naturen hittade jag hos PRATENSIS.Käraste Liv från HEDENTORPS PLANTSKOLA med bloggen TUSENFRÖJD stod och sålde pelagonplantor i AoT's monter,...


...där även Annika Christensen från NATURLIGA TING tog emot lördagens gäng bloggare.
Du drömmande Annika - är det det nya trädgårdsdrömmar, månne?


Lördagens samling bloggerskor blev förevigade av min käre make, som betygade för samlingen att han ABSOLUT inte hade någon blogg, men däremot en blåbärslund...
HÄR skriver Charlotta och PELLA, MARINA och NINAH om lördagens bloggträff och mässbesök.
Även ANNA VATTENKANNA har något att visa från sitt besök i fredags.
Läs och se även intryck frånLYDIA, ANNA, CILLA och EVA.


Författaren och trädgårdsprofilen HENRIK VALENTIN presenterades även för sällskapet, och det utbyttes bloggadresser, fröer och vi fick information om TRÄDGÅRDSRUNDAN av Lina Andreasson.
Sååå kul att mötas. TACK kära Annika!


Annars var mässan fylld med allsköns lockelser i form av underbara julrosor från ULRIKSDAL(den på fotot, var det en herre som norpade åt sig innan jag hann lägga handen på den)underbara lackade orientaliska askar från CARUSO, rosor och pioner och andra växter från BLOMQVIST PLANTSKOLA, mulliga gungande trädgårdsmadammer från JAGORSTRAND och medelhavsliv från APOTEKARNS TRÄDGÅRD, och mycket mer...(Det kommer nog något blogginlägg till...)


I anslutning till trädgårdsmässan låg HEM OCH VILLAMÄSSAN, som jag fick betyga maken att vi absolut också skulle besöka, och som vanligt en skörd av pennor och godis i fickorna och idel hantverkargarv i montrarna. Maken fick också en tub värmande från VÄRMEBARONEN.
"Handkräm?" frågade jag maken, när jag fick tag på tuben vid hemkomsten. Men kluckande handräm, som doftade...


..whiskeypinne!
Jodå, jag fick också smaka...och det smakade bra...

Sista chansen i morgon alltså, att besöka malmömässan(på Jägersro)SKÅNSKA TRÄDGÅRDAR, och kanske träffa på Maria Montezami - dock i JENNY STRANDHS version.
Glöm inte bort att det är bloggträff kl 14-15 i Allt om Trädgårds monter.
Själv skall jag hjälpa sonen att flyttstäda...
Ha en fortsatt trevlig helg!
hälsn
AnnA
PS! Jag tassar in hos hr MALEVIK på småtimmarna för lite SHOW OFF.Det finns kanske fler nattsuddare?...DS.

10 kommentarer:

Möllebacken sa...

Så kul att få träffa er. Och det jag tycker är roligast av allt är att det inte för så långt till er. Vilket välarbetat inlägg du har gjort.
Ha det gott Anna så ses vi snart hoppas jag.
Kram Pella

~~~Lydias Gröna Fingrar~~~ sa...

Visst var det härligt att möta våren i Malmö, man får ju en sån kick av alla syn- & doftintryck. :o)
Ha en fin söndag,
Lydia

Hélena sa...

Det verkar ha varit toppen! Ser fram emot två veckor med mässbesök, först Kista och sen Älvsjö. Ditt inlägg fick mig ännu mera tänd på mässbesök.
Ha en trevlig söndag!

Tankar vid midnatt sa...

Ja var på mässan i torsdags men blev besviken på hur liten trädgårdsdelen var . Dock var innehållet inspirerande. handlade från Kullabyggdens Keramik och en hel del sticklingar. Blev lite sugen på att gå med i Pelargonföreningen... Hoppas den underbara solen skiner på dig!

Unknown sa...

Åh, Anna, vilka fina bilder du tog på Liv och Annika! Det var verkligen underbart att träffas och bilden din man tog på oss allihop ser så härlig ut! Får jag låna den på min blogg? Med länk till dig förstås!
Kram, kram!
P.S. Jag menade verkligen allvar med att jag förväntar mig ett besök;)

Zinnia sa...

Barmark var min första tanke när jag såg cyckeln. Så olika det kan vara beroende var vi bor i landet. I Sundsvall ligger snön tjock. Men här och var...Börjar asfalten titta fram. Ha en skön dag! Zinnia

Godastunder-tokigaidéer sa...

Hej Anna,
Jag hittade till din blogg från Cesars trädgård och var nyfiken på er blogg träff. Själv var jag där på träffen i fredags och det var super roligt att så många kunde komma. Jätte härligt ide av Annika att ha bloggträff hoppas vi alla kan ses någon gång.

Tack för titten
Anna

Tusenfröjd sa...

Så kuligt att få träffa dig, att få ett ansikte! Och vilken fin bild du lyckades att ta... jag brukar inte bli så bra men du lyckades, tycker jag!

Det låter som om du är nöjd med mässan. Själv missade jag ju bloggträffarna... men lyssnade med halvt öra!

Ha det bäst / Liv

Mia sa...

Jättekul bildserie från mässan som jag inte kan delta på. Det är så kul att ni visar era intryck. Den damen på gungan har jag sett tidigare idag, henne gillar jag verkligen.

Margot sa...

Härliga bilder från mässan, ser så trevligt ut med bloggträffen:) Ska bli kul att besöka Kista-mässan och kanske träffa andra bloggare!! Härligt att se att det är snöfritt hos dig, då finns det hopp för oss här i Uppland också:)
Ha en fin ny vecka!
Kram Margot