Translate

måndag 9 augusti 2010

1000 trädgårdar...

...och vi besökte 4 i ett regnigt Skånelandskap.


Tänka sig, så många gånger man åkt förbi vägskylten till MANDELMANNS TRÄDGÅRDAR,(blogg HÄR) men aldrig kört inom.
Tänka sig att man missat denna underbara massblom-ning...


... vyer från trädgården......och all denna mångfald av odlande&glädje&kärlek till odlandet! Det får ABSOLUT bli ett återbesök - men utan regn och blöta.
I Borrby ligger BLÅ HUSET, som är en plantskola&trädgårdsshop med en helt underbar trädgård......denna söndag i vått och i mycket blått.(Jo, jag hade ett paraply, som jag gick under, när jag fotograferade...)


Och så in de blöta, vildvuxna rosensnåren hos Else och ROSKRAFT...


...och fika i växthuset med alla "rosenmödrar" och roskatt.
Faktum är att regnet tog ett litet uppehåll, så att paraplyt kunde vara nerfällt vid trädgårdsvandringen.


Så här blommade det för några veckor sedan i rosensåren hos Else.


Tvärsöver Skåne - i Röstånga-trakten - bor Annette på Boäng, med bloggen DAYLILY-POTAGER, och det blev sista besöket, för det var ju en bit att köra.
Regnet var en evig följeslagare.(Hm.Någon skrev om regndans, på AoT's trädgårdsforum någon dag innan, då allt var så torrt...)


6000 kvm trädgård, som rymde ett av dessa fält med dagliljor...


...där Annette förökar och odlar fram olika varianter av dagliljeskönheter.


Potager, det är grönsaks-odling på franska......då man odlar grönsaker och blommor tillsam-mans, till nytta och nöje, och visst har Annette lyckats förena detta?!!


Ätbara nyttigheter från trädgård och växthus.
Jag, make&dotter tackar för den trevliga upplevelsen&den goda fikan!

Och alla ni andra önskas en fortsatt trevlig vecka!
(Min sista semestervecka på sommarsemestern.)


Ha det gott!

hälsn
AnnA


10 kommentarer:

AnnCharlotte sa...

Det var ju typiskt att det efterlängtade och livgivande regnet kom just denna dag men det ser ju ut som att din dag blev trevlig och innehållsrik iallafall ;))

Margot sa...

Vilka härliga trädgårdsbesök du fått göra! Ser helt underbart ut, hade gärna traskat runt där jag också! Annettes dagliljeodling måste ju ha varit fantastiskt att få se, synd att det ligger sååå långt bort! Eller också är det jag som ligger långt bort :o))
Ha en härlig dag!
Kram Margot

Tusenfröjd sa...

Så mycket fint det finns! Själv ska jag upp till Stockholm i veckan på mässa och då blir det såklart en tur till Zetas för lite inspiration!
Sommarhälsningar
Liv

Millan sa...

Jag var nere på Mandelmanns i våras och bestämde mig då för att jag skulle dit igen under sommaren det har inte blivit , än, men sommaren är inte slut.

Passa på att njut den sista veckan.

LV sa...

What a glorious way to spend a vacation. You are blessed in so many ways. Able to take vacation and enjoy such lovely wonders of your great country. Very pretty. Take care on your trip.

Britt-Inger sa...

Underbara bilder trots otur med vädret
Njut av din sista semestervecka
Kram
Inger

Hanneles paradis på Hisingen sa...

kul att titta på trädgårdar

AnnA sa...

Hej allihopa!
Söndag - och i morgon börjar allvaret...Just nu är det lite oroligt på mitt jobb med omplaceringar, och det har stört/påverkat semestervilan, även om inte jag indirekt är ngn av dem som skall bli omplacerad.Men vi får se hur det blir, för det har kommit fram annan fakta, som glömts bort vid omplaceringshoten... Vi har börjat på med renovering denna sista veckan, och är inte absolut inte helt färdiga,men det finns ju en höst...
Och sedan såg jag att en storasyster hittat hit...
Ha det gott allihopa, och TACK för kommentarerna - får se om jag hinner få till något inlägg - om tid medges - innan söndagen är slut.
hälsn
AnnA

Bea sa...

Oj, så inspirerande och vackra trädgårdar med mycket att betrakta. Vilken lycka att få ta del av andras trädgårdsprojekt...för det är väl små projekt att bedriva trädgård?
Synda att vädret inte var det bästa.
Ha en bra start på jobbveckan!
Kram / Bea

NinaH sa...

Jag har också missat personligt besök på Mandelmanns... hittills! Men i september ska dit - desto mer.. skulle man kunna säga!;-) Då har vi Österlenhelg med IGS där besök hos dom ingår! Ska bli så spänannde!
Dina övriga "besöks-mål" har jag varit på - och instämmer helt om det ljuvliga! Dina bilder ger också verkligen rättvisa till dessa underbara trädgårdar!!
Fortsatt trevlig vecka också till dig!;-)