Translate

tisdag 15 september 2009

Återblick på trädgårdsdagen...

...i Bäckaskog sista lördagen i augusti.
Läs mer om Bäckaskogs slott HÄR
Och här bjöds det på allehanda ting i salustånden, som gammaldags saft från "Kivik saft o syltfabrik", spettekaka med olika smak i olika storlekar, underhållning med folkvisemusik, clematiser från "Högaböke Trädgård", pelargoner i massor, trädgårdsfiguriner med eller utan pinne från "Frittillaria", pumpor i färggranna färger, och mycket, mycket mer...
Dessutom var det 10-årsjubileum för Trädgårdens Dag i denna tappning.
Men först gick maken och jag tipsrundan som Kristian-stads trädgårds-förening hade organi-serat i den vackra parken som hör till slottet.
Det fanns mycket att titta på i marknadsstånden, och det tog en stund att gå runt.(Vi träffade dessutom en del trädgårdsbekanta...)
Här är Pernilla Arnoldsson som sitter och gör helt underbara trollsländor...
...och så ett vackert clematisarrangemang från "Högaböke Trädgård", som tidigare i sommar även var HÄR och HÄR
I ett annat bekant stånd från trädgårdsdagen i Sölvesborg som "Blomsterstugan" stod för, var damen i blått, som kanske känns igen från inläggen HÄR och HÄR, söta rosenbuketter...

...och ett vackert solrosar-range-mang.
"Tre Brevé" visade upp sin gjutna trädgårdskonst, och här fanns gjutna masker och annat i olika storlekar till salu, att kanske göra ett halsband av?
I Sölvesborg köpte jag en mask med pinne av "Tre Brevé" som jag använt mig av i DETTA och DETTA arrangemang.(Någon mask till blev det inköpt, ja! Allt för dramatiken...)
En tredje bekant från trädgårds-dagen i Sölves-borg, som också var i Bäckaskog, var Lena Tufvesson från "Om-och-om-igen", Hammen-hög. Hon hade lite krydderi-er, ängle-rier och återbrukat nytillverkat till salu, mm.
För att se Lena på bild, med sitt läckra örhänge titta HÄR
Efteråt blev det fika på plommonkaka och kaffe på gräsmattan nedanför slottet. Dagen till ära var det ett härligt sensommarväder.
Vi kom hem med lite drickbart/ätbart, som den hemlagade saften från "Kivik saft o syltfabrik", spettekaka och ekologisk choklad...
...två plantor av solhatt från "Tuijas Växter"...
...och andra trädgårdsting som böckerna: "Fifty Favourite Roses" av Michael Gibson och "Gammaldags Rosor" av Inga Bergfeldt, köpta i bokståndet från "Aristippos Antikvariat", lite gjutet från "Tre Brevé", senaste katalogen från "Roskraft"( ja, vi sprang faktiskt på Else när vi var på Bäckaskog. Mer att läsa om henne och "Roskraft" finns HÄR) som hämtades i ståndet hos "Rosensällskapet i Skåne", den vackra "Lady in Blue" från "Blomsterstugan" i Sölvesborg och en yttepytte ängel och små änglavingar från "Omochomigen".
Apropå änglavingar så har Julia Berg utlottning av sina armband. Gå in HÄR och välj själv vilket armband du vill vinna. Kanske ett sådant här med änglavinge på???.Tävlingen håller på till den 30 september, och armbanden är handgjorda och finns endast i ett exemplar per modell.

6 kommentarer:

GundaM sa...

Wow, der skulle jeg ha vært ser jeg!!! Masse spennende og så trollsländor da, hihi

Takk for inspirasjonen Anna;)

Annika Christensen sa...

Men vad mycket kul och fin du visar.
Kanske skulle försöka sälja in min föreläsning till föreningen?
Kanske lite långt att köra men jag har ju kört till Gislaved.
Ha en bra dag och har du några bra trädgårdstips för reportage så tar jag gärna emot dem.
Annika

Unknown sa...

Ohh, så mycket härligt du visar här. Känns nästan som om jag själv varit där på Bäckaskog efter ditt utförliga fotoinlägg med förklaringar. Och plommonkakan såg ju helt underbaaar ut!Mums!:-)Va mycket fint du fick med dig hem därifrån!!
Trevlig helg!
/Kram Karin

Jenny Oak Fae sa...

Jättefina bilder, vi brukar åka dit, men i år blev det inte av dessvärre...

Tack för tipset om kitsch i KB, jag kikade på hemsidan, har inte tidningen just nu, men får den snart gratis ett tag...inte så dumt!

Ha en fortsatt fin dag!

KRAM, Jenny

<3

LV sa...

What an interesting and nice outing for your post. Looks like a very nice places for family outings. Love all your photos. Very nice job.

AnnA sa...

TACK för alla kommentarer/THANK'S for all comments!
Annika, jag ska tänka på saken.
Det blir nog något inlägg till om trädgården på Bäckaskog, men den som väntar får se...
Ha det!
hälsn
AnnA