Translate

torsdag 25 juni 2009

BLOOMING FRIDAY: Uppåt väggarna med pioner

Vi håller på att renovera hemma, och har bytt ut köket. Ljust och härligt, och blommig tapet uppåt väggarna. Dock inte med pioner, tror jag - kanske det skall föreställa pionblommande tulpaner? Pionen är en rosaröd - med okänt namn - enkel doftpion, som fanns i trädgården när vi flyttade hit för 17 år sedan. Den var planterad tillsammans med en annan okänd, mörkrosa, fluffig doftpion i något rabattliknande, under en bedagad plantering av furor. Detta var en tynande tillvaro för både tallar och pioner, och furorna togs ner, men pionerna blev omplanterade i en annan rabatt, där de numera verkar trivas.(På stället där tallarna och pionerna förr växte, är det nu en blåbärslund: amerikanska och svenska och andra blandade blåbärssorter.Det verkar som om det blir en god skörd i år!)Denna gott doftande pion har ett gult härligt "rufs" i mitten, där bin och humlor älskar att berusa sig...Den är en av de sista pionerna att blomma i vår trädgård.

TREVLIG HELG PÅ ER OCH NJUT AV ALLA HÄRLIGA SOMMARDOFTER!

Fler bidrag hos KATARINA

9 kommentarer:

Hannele på Hisingen sa...

Underbar bild med vacker tapet.

Anette sa...

Försöker igen.......kunde inte kommentera och lägga in min länk

Gillar pioner! Mina rosa har slagit ut idag. Snygga tapeter också.

Mitt bidrag finns på min trädgårdsblogg
http://mammanette.tradgardsblogg.se/32687/Blooming+Friday++Blommig+fredag%21.html

/Anette

Mia sa...

Jättekul foto med pionerna i vas mot tapeten. Pionen flyter liksom över in i tapeten... Din sista pion,?!!?!! min första har inte slagit ut ända..

Lillebeth sa...

Piondoften kan nästan mäta sig med rosornas. Ha det gott!

Anonym sa...

läckert med pionen mot den väggen. :)

NatureFootstep
www.metrobloggen.se/nfphoto

Maria Berg sa...

Blommor upp åt väggarna - vackert. Hur stort område har ni med tapet? Det är nog Pioner.

Tack kära du för att du tittade in till mig, jag är inget pelagon freak heller men det är kul att titta på att det finns så många OLIKA.

/MB

sweetbay sa...

Beautiful peonies! Ours finished a long time ago, so it's nice to see them here.

Katarina sa...

Hej Anna!
Pionen är väldigt vacker - liknar en okänd som jag har. Och du, tapeten skulle jag gott kunna tänka mig att ha också - urläcker!
Katarina

AnnA sa...

Mmm...Tyckte att det behövdes något livfullt, till det rätt så strikta HTH-köket.Men vi har inte tapetserat alla väggar med tapeten, utan även kombinerat med en vit tapet, för annars hade det kanske blivit för blommigt.
Mycket tack för alla kommentarer!
Trevlig söndag!
Hälsn
AnnA