Translate

söndag 15 maj 2011

Skåne är fantastiskt!!! Del 3...


...och visst är det helt fantastiskt att åka igenom dessa "bokskogssalar". Ljust,ljust grönt ett tag till nu i vår. Detta är från Linderödsåsen, och fråga mig inte vem Per Duck är, för det har jag ingen aning om.


På min lediga dag i onsdags, tog jag åter en tur neråt Österlen, och till Stenshuvud - en Sveriges nationalparker, där himmel och hav möter skog...


...i en svindlande vacker natur. På stranden, vågslipade stenar och backsipporna var just på väg att blomma över till luddiga frövippor.


Kreativt och kärleksfullt strandfynd.


Stenshuvud ligger vid Kivik, och det blev även två plantskolebesök. Först några rosor till att gräva ner från KIVIKS TRÄDGÅRD, men till det priset som de erbjöds till, kunde denna rosnörden inte låta bli...Plantskolan har även ett fint sortiment av träd och buskar, och en del perenner.


När jag såg att det var öppet på ULRIKSDAL blev det ett besök där med. Ulriksdal är både en visningsträdgård och en plantskola, där man även säljer en del trädgårdskonst.Ägarna brukar ha olika teman, som t ex julrosfestival i april, och piontema i maj, och det finns även möjlighet att bli guidad runt i den vackra trädgården.
(HÄR har jag skrivit mer om ULriksdal.)


Exklusiva växter som denna kobrakalla, dubbla Trillium och fantastiska pioner fanns till salu, och jag köpte mig en pion - en 'Gardenia', med stora, feta knoppar på plantan.


I vår trädgård står just nu en rosenpion, inköpt förra året hos Ulriksdal, och sväller...Ja, det finns nog en eller två knoppar på plantan.


...och vår andra grå katt smyger bland blommor och blad - kattliv&trädgårdsliv...
Regnet som kom under söndagen, gav liv, och jag har gödslat alla rosorna nu för första gången denna säsongen.
Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA

4 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Ja vårt Sverige är så vackert just nu.Gunsan

AnnCharlotte sa...

Det finns mycket fint borta på din sida av Skåne.
Skönt att skåne inte är så stort ;))
Ha det bra :)

Anna Vattenkanna sa...

Härligt, härligt! Stenhuvud och vid Haväng är så vackert - tja hela Österlen är ju mer eller mindre helt underbart...

Kram Anna Vattenkanna

Unknown sa...

Hej vännen,
Sakteliga mår jag bättre och har så smått börjat tassa runt i bloggvärlden igen:) Men bara lite åt gången för jag blir fort trött framför datorn.

Visst är Skåne fantastiskt och just Ulriksdal i Kivik är ett utflyktsmål som fortfarande inte blivit av.

Jag måste passa på att fråga dig som kan så mycket om rosor. Vi har fått "liten rosenbladsstekel" på i stort sett ALLA våra rosor. Vad ska jag göra? På nätet finns inte några andra råd än att plocka alla ihoprullade blad och bränna. Men käre värld! Det skulle ju bli ett evighetsgöra i så fall!!! Och vad händer om jag inte gör något? Dör rosorna då? Eller kommer de inte att blomma? Ingen tillväxt? Eller vad? Snälla, om du vet något om detta kan du väl berätta?
Kram!