Translate

torsdag 26 januari 2017

BLOOMING FRIDAY:Månadens bild...


...och ja, januari månad har ju varit en månad med omväxlande väder. Det blev en grön jul i Skåneland, men i början av januari, slog Kung Bore till med lite vita vidder,...


...som senare regnade bort.
(Den första bilden är den säregna Åhustallen vid Åhus Strand och den andra är borta från Bäckaskogs slott, för er som undrar...)


Hur det än är, så hör man de längtansfulla suckarna på Instagram och Facebook, om vår, och igår var det än sådan här underbar vårvinterdag, med fågelsång och grannbarnens glada stoj i trädgården intill. Jag hade fridag och satt och njöt av solskenet i min gamla korgstol på verandan. Lite kallt om näsan - jovisst - men det är ju faktiskt bara januari än, eller hur?
Jag har sett bilder på vintergäck och snödroppar på de sociala medierna, och i grannens varma hörna såg jag att de första fina gula solarna var på väg upp. Jag plockade ihop säsongens första snödroppsbukett, som tillsammans med en julros fick bli en moodboard för januari. (Förut har jag har gjort olika moodboards i slutet på månaden på de blommor och växter och saker som finns att klippa av och skapa med. HÄR finns en annan av mina moodboards för januari, från ett annat år.)
Det får väl bli min månadsbild,eller bilder:...


..med underbara, vita små klockor...


..som nickar  med sina blommor mot marken.
En förnimmelse om att våren kommer nog snart ändå, trots att det finns mycket tid kvar för bakslag. Det har i allafall blivit ljusare om kvällarna...
Bästa tipset att se snödroppens skönhet i vasen, är att sätta den lilla vasen på en spegel, och faktiskt, kan man även också förnimma en svag doft från blomman, om man snusar nära med sin näsa.
Ja, det blev fler än en månadsbild...

...Denna Blommiga Fredag, där  HELENA är värdinna och temat är "Månadens bild".
För fler månadsbilder gå HIT.


Trevlig Helg&
NJUT i din trädgård!
Hälsningar
AnnA

PS! Varför har ängeln blivit blå? Från början var det en 10-kronorsängel i svart på en fyndhylla. Jag tänkte, att den kunde väl få vara utomhus någonstans, men jag gillade egentligen inte färgen. Häromdagen såg jag att halva ansiktet höll på att falla av. Synd, för en ängel är ju ändå en ängel...Superlim och akrylfärg fick bli en räddning och en remake, och jag tycker nog att den är finare i blått. Och så tänker jag på Marlene Dietrich och "Blå Ängeln", en urgammal filmklassiker, som man kan läsa om HÄR, om man är intresserad.
DS.

6 kommentarer:

Anni sa...

Snödroppar och julros! suckar jag lite lyckligt.
Och så tycker jag att det var perfekt med en blå ängel! Själv fick jag en urful betongdrake/monster i present ett år. Med blå färg på så fick den i alla fall sitta på vakt vid lekstugan.

Villrose sa...

Trivelige januarbilder :)
God helg!

Maribel sa...

Helt underbart med de små snödropparna och ängeln.
Ha en trevlig helg/Marika

Trädgård i Torslanda sa...

Ett så bra tips om spegel under vasen, det ska jag göra. Våren är inte långt borta!
//Helene

Veronica sa...

Det är så skönt att våren närmar sig. Det kommer bara säge swish och sen är den här!
Även fast (om) det blir 20 minus och snö så vet man ju att vintern inte blir så lång...

Kram och ha en skön lördag!

//Veronica

Rost och rädisor sa...

Det får man väl kalla makalös månadsbild med egen bukett i januari!
Toppen och jag blir så glad av ditt blå glas.
/Anette