Translate

tisdag 29 maj 2012

Moodboard:maj.

 Sista söndagen i månaden har Karin A  fotoutmaningen Moodboard - en bild skapad av vad som finns i trädgården just då. Lite i sista brådrasket, för att vara med, plockar jag ihop en av trädgårdens sista tulpaner,en blomma från den vita buskpionen,(se fler foton HÄR) iris - tänk de doftar lakrits! - och den första rosenknoppen av rugosahybriden 'Thérèse Bugnet'. (Fler rosor finns HÄR.)

Fast det finns ju mer i trädgården, och huxflux blev det en hög bukett av jättevallmo, mörk akleja Nora Barlow-typ, allium, prästkrage och porslinsveronika.

Vallmon skulle fått stå kvar i rabatten ett tag till, men den hade faktiskt blivit malplacé - det hade blivit fel färg -och hela plantan skall flyttas, och så är man och klipper och rensar och har sig och då  händer det en del missöden. Ja, stjälken gick av, och Anna stod med en knallig vallmo i handen, som får stå i vas, så länge det nu varar...

Och så närkontakt med porslinsveronikan. Vilken grace!
För att kika på fler Moodboards från slutet på maj, hälsa på hos Karin HÄR.

TIMJAN&AKLEJA har startad en fotoutmaning om månadsbilder, och jag har tidigare visat vår backe, som i slutet av maj, ser lite tråkig ut. Narcisserna har slutat blomma, och en del av markduken syns, eftersom jag rensat bort lite ogräs, men det skall bli bättring. Som synes är det spirande rosenbuskar och clematis och annat i backen, och jag lovar att rätta till täckbarken, och kanske plantera någon perenn till, och sedan invänta rosenblomningen.

Dessutom är det glädjande att se att den lilla blåregnsplantan spirar på backen, trots närheten av kirskål från naturen i skogsmiljön intill.

För övrigt blommar det i de lila syrénsnåren,...

...och lila allium trängs i rabatterna.

Något som blir blålila till sommaren kan det kanske bli rikligt av om man tittar i makens blåbärslund.Blåbärslunden är förövrigt makens skötebarn.

Buskpionerna är i färd med att blomma, och den vita är på sluttampen,...

...men nu kommer den rosaröda, men tefatsstora blommor, fast blommorna doftar inte lika gott som hos den vita buskpionen.

Många doftpioner är i knopp - de brukar slå ut samtida med de första rosorna. En härlig tid...

...men ingen vila och ingen ro, och rullebören fylls på med sådant som tas bort i rabatterna.

Ett riktigt ogräs till växt är dessa studentknappar, som kan grävas upp i högar, och ändå kommer de tillbaka i masstal. Fast de lyser upp fint i rabatten, men spaden kommer fram igen, när de blommat färdigt för denna säsongen.


Jag önskar er alla en fortsatt skön vecka!
hälsn
AnnA.

8 kommentarer:

Kate I sa...

What a lovely garden you have Anna, I look forward to seeing it through the seasons.

Hélena sa...

Jättevackra blommor! Vilken härlig tid som ligger framför oss...lycka!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Anonym sa...

Ja du var tidig den här månaden! :) Jag lägger upp mitt den 1 juni, ska försöka komma ihåg att länka till dig då, annars får du påminna mig!

Vad mycket som blommar, det är verkligen härligt nu, men bråda dagar att hinna med allt! Jag har varit borta från trädgården en vecka nu och allt svämmar liksom över alla brädder...

Vi hörs, ha det bra!
Kram Birgit

Karin A sa...

Så härligt det blommar hos dig. Det går så fort så fort men härligt är det. :) Buskpionen är nog redan överblommad här. Ha en fin vecka!

Lotta sa...

Så fin den blev din moodboard... visst är det kul!
Vackra trädgårdsbilder du bjussar på.
Ha en fin kväll.
Lotta

Inger sa...

Redan så mycket fint hos dig!
Kram

LissenTo sa...

Vilken trädgård du har, wow mes ås fina blommor. gillar den översta bilden extra mycket.

Ha en fin helg.
// Lissen

Hannele på Hisingen sa...

Underbara bilder som vanligt.