Translate

söndag 13 november 2011

Trots förra helgens tråkigheter...

 ...med brand i den gamla fina stallbyggnaden - gudskelov var hästarna i hagen! - håller TAGES I SÖNDRABY  öppet. (och HÄR finns öppettiderna och HÄR  är webbshopen).

För tillfället visar Maria på TAGES  spännande skulpturer från NICLAS HARVIA ATELJÉ i sin mysiga butik som finns vid Oppmannasjön i Skåne, och Maria är snart på gång med julskyltningen.
Julklappar förresten, hade jag haft en plats, hade det inte varit så dumt med en sådan här lampa med lite bling-bling, men det var som sagt platsen...
...så det blev en lite bling-blingig kruka/vas/skål - you name it - istället, och faktiskt en julklapp till någon med.
Cyklamen är förtjusande blommor! ...
...Änglalika!

Det  finns även vinterhärdiga cyklamenknölar att plantera i  trädgården, och för några veckor sedan hittade jag denna knöl i en fyndlåda med lökar och knölar till reapris, och små minicyklamen  hade redan börjat visa sig på knölen. Vi får se hur det blir till våren, för nu är knölen nedgrävd  i en av rabatterna.

Annars har det varit toppenväder i Skåneland, och jag har plockat undan i trädgården inför vintern; tömt krukor och flyttat undan saker; och först tänkte jag även ställa undan det lilla miniväxthuset i trä och glas, när jag kom på att det kunde vara en trevlig exposé för lite strandfynd och annat från havet, att ha på verandan, och så tända lite ljus i det fram på kvällen. Det där med att tända ljus var nog fint, tills mittersta glaset i miniväxthuset sprack av värmen...Man lär sig av misstagen sas...Jag får väl sätta dit ett nytt glas till våren, och låta mittersta rutan vara utan glas nu när det är ett ljushus i stället för ett växthus.

Tänk vad denna helgen försvann snabbt iväg  - en ny vecka på gång igen...
Ha en skön vecka!
hälsn
AnnA

5 kommentarer:

Ninne sa...

VAR FÖRSIKTIG!
Fint är det, men kanske en varning att glaset gick sönder o att det inte tog fyr i träet.??
Där blir varmt över ett värmeljus också.
Nu kan du säkert elda på dina ljus när det är tillräckligt med luftväxling där.
KRam fr Ninne

Hélena sa...

Hm, vinterhärdig cyklamen låter mycket intressant! Måste undersökas närmare. Skönt att alla hästar klarade sig, bränder är riktigt otäckt. Håller med Ninne, låt värmeljushuset vara utan fönster så cirkulationen kan flöda fritt. Har varit med om att värmeljus som får för lite cirkulation kring sig kan bilda som gasmoln och göra eldpelare...riktigt otäckt!
Ha en underbar måndag!
Kram Hélena

Med fingrarna i (j)orden sa...

Ett ljushus, så mysigt!
Eva

mammi sa...

Som vanligt härliga bilder. Jag däremot lyckas ta bort bilder helt från alla håll. Vid såna tillfällen önskar man ju att va en nörd. Men man lär sig.
Ha det gott
Kram

AnnA sa...

Hélèna och Ninne, jag tänkte redan på eldfaran vid installationen, och hade inte riktigt luckan helt stängd, men allt under inspektion - det tog alltså bara högst en kvart innan mittenglaset sprack. Nu har det klarat sig bra, med fullt blås i mitten.
Kreativiteten får genomgå sina prövningar, och jag vet att värmeljus kan vara vanskliga tex om man placerar några stycken ihop på en tallrik, och de står för tätt ihopa.
Ha en fortsatt skön vecka!
hälsn
AnnA