Translate

fredag 18 november 2011

BLOOMING FRIDAY: På min önskelista...

...finns det nog med någon skön trädgårdskonst, kanske något spektabulärt, som även går att sitta i...?

Lite vattenblänk från en bäckfåra...

...och en damm, hade kanske inte heller varit dumt. Denna vatteninstallation finns hos en av mina bröder, och han har lett in dammen  in under växthuset.

Trädgårderaren Henrik Valentin(hans hemsida finns HÄR) har en egen trädgårdsruin där rosen 'American Pillar' har sin hemvist, och nog finns det en plats för några rader och någon vägg av gamla tegelstenar även i vår trädgård. Iallafall finns det på önskelistan. (Rosor på min önskelista finns HÄR.)

Ros-Erik(HÄR finns ett blogginlägg från hans trädgård)har mycket annat fint förutom rosor i sin trädgård, att sätta på önskelistan, som  tex pionen 'Christina', och ...

 ...'P.Lutea', som han faktiskt lyckats med att föröka, och numera finns även en planta hemma hos mig. Någon som kanske skulle tänka sig en sådan på sin önskelista?!!!

Riddarsporrar av olika sorter finns det alltid plats för på min önskelista och i vår trädgård, och dessa underbart ljuslila blommade i somras hos forumisten och trädgårdsvännen Märit...

...som dessutom hade denna un-dersköna vita krollilja i sin trädgård...

...till trädgårdsidyll, där denna söta krabat kom lunkande, och visst önskar man sådant besök i sin trädgård?

Något som däremot verkligen behövs på vår trädgårds önskelista är en ny trotjänare - en ny  "rullebör" - för nu börjar man kunna se genom plåten.(Fast det kan vara bra i nästa liv som planteringskärl, eller?)

KATARINA med bloggen "Roses&Stuff" vill denna Blommiga Fredag se våra önskelistor. Gå HIT för att se förslag på önskelistor till trädgården.

Ha en fortsatt skön&Blommig Fredag!
Trevlig Helg!
hälsn
AnnA

9 kommentarer:

Anjas Hill sa...

Hejsan! Det var en lång önskelista;)! Där finns två saker som jag gärna skulle ha: Den vita krolliljan och herr och fru Igelkott med några ungar. Tyvärr har vi inga igelkottar alls i hela området trots goda igelkottsomgivningar med gott om käk och boplatser.
/Anja

Mia sa...

Du så mycket fint! En ruin av gamla tegelstenar hade vart helt fantastiskt att ha, men klätterros, så fint. Och din brors damm kommer jag ihåg jag har sett här innan, den ligger djupt bevarad i mina tankar (önskningar) för den gjorde sånt intryck. Såna vattengångar vill jag också ha.
Och stolen, den kan du få sätta här direkt :)

Suss o Kai sa...

Fin önskelista :) med vackra bilder Kram Suss

Monica sa...

En och annan punkt i din önskelista skulle poasa mig oxå :)
Tjingeling

Fågel Blå sa...

Åhhh vilka undrebara bilder!
ha en fin Helg!
Kramar Kathrine

Blomkärringen sa...

Så mycket härligt du önskar dej! Kan bara hålla med, bäck, vatten, rosor, valv/mur/ruin, riddarsporrar, vita krolliljor (mitt vita rum) och det kan aldrig bli för många pioner! (:D
Ha en härlig helg!

NinaVästerplana sa...

Tack för de bilderna.... Kanske jag kan få till nå´t av tegelstenarna från min rivna (o uppmurade) skorsten... De är både sotiga o halvtrasiga 8-)
Ha´t himla gôrgôtt
Nina

Anonym sa...

Det var mycket vackert!
Din brors växthus såg verkligen mysigt ut!

Tänk vad man glömmer, när säsongen är över - inte minns jag, att det fanns så många av de lila riddarsporrarna! De är verkligen härliga.

Tack för fina bilder!

Kram! Märit

Katarina sa...

Jag tyckte extra mycket om dammen under växthuset! Så läckert!!!