Translate

fredag 3 december 2010

BLOOMING FRIDAY: På fönsterbrädan...


...i vårt stora köksfönster har jag samlat maffiga, vita Phaelonopsisorkidéer, en vit julkaktus, som gömmer sig lite bakom gardinen,...


...och en miniorkidée i en underbar engelsk porslinskanna, fyndad hos ANNALUNDA TING.(Blogginlägget från senaste besöket hos Annie finns HÄR.)
Fönsterremsan virkade min mormor till mig på 80-talet, och jag kan ju erkänna, att på den tiden tillhörde inte virkat mina favoriter. Jag har väl ändrat uppfattning med tiden, men har fortfarande svårt för virkat i annat färgat garn än vitt.
Änglabarnet kommer från HJORTGÅRDEN I KYRKBYN (HÄR finns ett rosigt änglainlägg från i våras.)
På kökssoffan under fönstret, bland kuddar med blommor och blad, ligger den gamla kattmadammen, nyvaknad, för hon vill minsann vara vaken på bild!
Det har varit lite oroligt med hennes hälsa, för precis innan snön kom och täckte in vårt skånska landskap, fick hon problem med att gå, efter antagligen ett krumsprång på en av sina trädgårdsrundor.Ibland verkar det, som om hon glömmer bort, att hon är en kattdam av högre(okänd för oss)ålder...Hon tar sina språng och klättrar upp på taket(men det var ett tag sedan...), och sedan kommer hon linkande och beklagar sig över vad hon hittat på.
Iallafall är hälsan bättre igen - ni vet det där med kattor och nio liv...Och vi är glada att hon får vara kvar hos oss ännu ett tag, vår kära rufskatt!


I det mindre köksfönstret finns ingen fönsterbräda, men jag har ändå "hjärtan på rad" - på mitt vis.
Visst är det en förtjusande idé att ha fyrkantig duk till gardin?!Passar bra i mindre fönster, och bara att vika och drapera.Duken är ett vitbroderad loppisfynd, men vitbroderiet är så diskret, så det syns inte på bild.


Jag vill också visa den vita skogsutsikten utanför mitt stora köksfönster, som tyvärr reducerats, utan tillstånd, för någon vecka sedan. Jag har ju kvar en hel del av skogsutsikten, men jag tänker på de stackare, som numera är grannar med ett kalhygge, och jag tänker på dagiset som ofta hade skogsutflykter.
Läs mer om vad som skrevs i onsdags om detta i KRISTIANSTADBLADET.

Denna veckas Blommande Fredag handlar om vad som blommar på fönsterbrädan. Gå till KATARINA med bloggen "Roses&Stuff" för att se fler bidrag, och lämna gärna ett eget HÄR.


Ha en fortsatt skön fredag&
Trevlig Helg!
hälsn
AnnA(&Liza)

14 kommentarer:

Angel.Pearls sa...

Underbarrt -jag har oxo orkideer i mitt fönster! Ha en fin helg/ Eva

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Det ser trivsamt ut, ha en mysig helg.

Mia sa...

Vilka varma och ombonade bilder från dig. Hos dig finns det hjärterum, det riktig strålar ut.Ha en riktig fin helg :)

Randi sa...

Så mysigt och trivsamt du har det. Vita orkidéer är ett absolut måste även hos mig.
Kram
Randi

lisa sa...

Fina orkideér särskilt den lila. Kattmadamen ser ut att ha många liv kvar, det syns att hon har glöd kvar i ögonen än, så jag förstår att det spritter i henne ibland ! Fin dam !
Lisa/Lisas trädgård

Gunilla sa...

Vilka fina bilder du visar och ditt fönster med den vita duken gillar jag skarpt.
Så hemtrevligt.

Ha en fin helg
Gunilla

Britt sa...

Så mysigt det ser ut//Britt

Monica sa...

Vad mysigt det ser ut :) Orkideér kan man inte ha för många av ...
Tjingleing

Anjas Hill sa...

Så underbara bilder med kattmadam, hjärtan på tråd och duk som gardin! /Anja

NinaH sa...

Så mysigt på & runt dina fönsterbrädor!

Ninne sa...

Mysigt värre o extra mysigt med det gråa rufset som ligger i soffan.
Ha nu en skön 2:a advent
Kram Ninne

Katarina sa...

Hej Anna! Din idé med fyrkantig duk som gardin gillar jag!
Visst blir man ledsen när skogen skövlas - vi har förlorat ett skogsparti i närheten eftersom de bygger hus där istället. Förstår ju att det behövs hus, men det är ändå trist.

AnnCharlotte sa...

Fina fönster och fina bilder...katter med Z är bara bäst ;))
Ha det bra;)

Gela sa...

Vad fint du har det hos dig. Och kattmadamen hon var ju för underbar. Hoppas ´hon är med er länge än. Ha en fin dag/Gela