Translate

tisdag 23 november 2010

Julmässa på Yllan...


...i Kristianstad i helgen, och i gårdagens Kristianstadsblad skrev man att man saknade det juliga. Jag hittade ändå en hel del guldkorn... Underbart yllebroderi...


...i nygammal stil av Brita Ek.Och jag hoppas någon bekant med dator har lust att visa Brita detta inlägg. Underbara änglakuddar och rosenvantar!!!(Intresserade kan kontakta Brita på telefonn:r 044-10 00 21)


Tommy Lundkvist från Bromölla stod och sålde handstöpta ljus och ljuskronor - fascinerande skapelser som pryder bordet till jul!


Återanvändning av loppistextilier med retrostuk såldes i form av brickor av Hannah, Ellen och Miranda från RETRObrickanUF.
Väldigt läcker inredningsdetalj, och vilket bra sätt att återanvända textilier på!


Quiltat i olika former hittade jag hos Eva Axelsson och Göingequiltarna. Jag faller ju som vanligt för roserier och änglerier...


Lite bling-bling, hittades hos Annika&Linnéa Lamberg - Hobbyjenterne - och bland killsmyckena hittades passande smycken till både kille och tjej i familjen.Det här med namn kan etsa sig fast mer än ansikten, och här var hon:PIPPI BAKER, som var kursare med mig på Konstskolan.Blomstercatering, garden design och homestyling,saluför hon, och HÄR finns hennes hemsida. Visst är det en läcker stol hon placerat kransen på?


Jag kan inte heller låta bli att visa denna ljuvliga kramdjurscykel...


...och andra djurigheter i form av bl a kossekort med klurigheter, som fick maken och mig att dra på smilbanden, och köpa hem några stycken från ATELJÉ PENSELDRAGET.Annars blev inköpen (förutom gott julbröd) änglerier i form av Britas underbara änglakudde med kramludd på baksidan, Evas skyddsängel, och ett juligt tvåljus av Tommy Lundkvist.Ha en fortsatt skön vecka, och snart är det advent!
hälsn
AnnA

8 kommentarer:

mammi sa...

Så mycket Juligt där var.Läste också i Bladet att det var ont om sådant.Vi har också deltagit på deras Julmarknad under många år, men tiden räcker inte till (så är det också jobbigt) Visst är det snart advent och jag putsar alltid alla fönster till den helgen. Men vädergudarna är inte på min sida
Ha det så gott
Kram

Anonym sa...

Hej!

Vilka underbara bilder du har tagit på Yllan.
Ha det bra och kramar EvaA

Unknown sa...

Vadå inte juligt? Jag förstår inte? Kanske ingen var ute från Kristianstadsbladet???

Massor av fint:)

AnnCharlotte sa...

Fina saker...kuddarna är urfina...och brickorna ;)

Hannele på Hisingen sa...

Fina kuddar, jag älskar julmässor.

Ninne sa...

Det var en hel som du hittade. Tidningarna är de som ser sämst?? Där var kanske inte en massa röda jultomtar??
Ha det gott i snöyran
Ninne

NinaH sa...

Mycket fint du hittade!
Måste berätta: Jag sökte den där pappersbutiken på Döbelnsgatan.... Är det i den där inbindnngsfirman de säljer gammalt papper? Eller? (Jag hittade inget annat däromkring....)

Tankar från Trädgårdsmästarn; Hillevi sa...

Man är ju väldigt sugen på de där roliga nygamla broderierna nu, ligger själv i stratgroparna för att brodera lite snart:-
Kram H.