Translate

tisdag 17 juli 2012

Trots det regniga vädret...


 ...får man göra som dansken säger :"læd de' rejne"... Trots att vädrets makter lät det komma rikligt med nederbörd uppifrån var det åter igen en välbesökt torghandel i helgen på torget i Åhus, med temat "Sommarfest". En av eldsjälarna till detta evenemang är Elna Schott, denna sprudlande tjej, som har en pappershandel på torget, väl värd att besöka! (HÄR finns Elnas hemsida.)
Tanken är levandegöra det medeltida torget igen; göra ett Smaktorg; där det första evenemanget, som var den 16 juni handlade om vin- och vinodling, då man bl a kunde provsmaka viner från en vinodling i Åhus.
Nästa tillfälle blir temat "Från havet", och det blir den  11 augusti, och sista gången,den 22 september, blir det skördefest,  med temat "Vin&Matfest".Öppet bägge tillfällena  kl 12-16.
Väl mött!
(HÄR finns också info.)


Med hela bilen och bagaget full med rosenbuskar kom...


 ...Erik Karlsson - "Ros-Erik" -  till helgens torgdag för försäljning av rosor och annat...


 ...från sin härliga trädgård, som fortfarande blommar för fullt.
(HÄR finns fler bilder från Ros-Eriks trädgård.)
Den läckra liljan har blivit inköpt för att planteras i backen.


 Det är beachhandboll i Åhus och under tisdagen fick jag småländskt besök i  vår rosenträdgård av Anette med bloggen  MITT HÖRN AV VÄRLDEN. Och tänk, just då var det regnuppehåll, och så glada vi blev åt det! Det var  förresten Annettes man som tog fotot på de glada damerna bland rosorna, och det är sååå trevligt att träffa sina bloggbekanta IRL - vad kul att ni tog er tid för ett besök!


Två arbetstillfällen kvar att avverka, och sedan välbehövlig semester!
Och vädret ...ja, gärna lite sol...men vi får se...
Fotot är taget från Åhus torg, med utsikt mot hamnen, och godaste glassen i Åhus, tycker jag är OTTOS, den lokala glasstillverkaren i Åhus, som bl a säljes på torget. Så det så!
Ha en fortsatt skön vecka!
hälsningar
AnnA

1 kommentar:

an angel at my table sa...

Roligt att du fick trädgårdsbesök det finns inget bättre än att få prata trädgård med folk som är lika tokiga som en själv. Allt gott Mari