Translate

fredag 23 juli 2010

En tur uppåt landet...


...med ett stopp i det mysiga Gränna, som gärna stannas i av andra orsaker förutom randiga karameller.(Mycket hantverk!!!)


Vi åkte upp till Hufvudstaden, för att hälsa på min storasyster, och kanske shoppa lite...
Vi hade en lånad lägenhet, som låg nästan granne med globen, mitt i smeten av trafikmuller, tunnelbana, applåder och busvisslingar&burop från stadion, och en hetta, som dallrade i luften...phu...


Det enda trädgårdsgröna/blommiga jag fick del av under detta besök, var den gröna och trevliga omgivningen i min systers bostadsområde.Där finns många handikappvänliga promenadstråk, och jag tycker att det verkar som om det funnits en duktig&fantasifull trädgårdsarkitekt som planerat miljön runt omkring bostäderna.


Fast det var också rätt så blommigt i denna boutique på Götgatan: WILD ROSES, eller hur?Kläder och accossoarer med rosig och blommig inspiration.
På vägen neråt till Skåne tittade vi in hos VIOLA, och maken imponerades av hennes charmiga tvättställ - han är ju i den branschen.

Jag tyckte det var trevligt att träffa Viola, som var precis, som jag hade tänkt mig, och hon hade inrett sitt Bossgård helt underbart&charmigt!
Något Romantiskt Ting följde med hem...Det var skönt - och framför allt tyst! - att komma hem till lugnet och de blommande Lidlliljorna i trädgården.
"Home is where the heart is!"


Ha en skön helg!
hälsn
AnnA

11 kommentarer:

Bea sa...

Hejsan!
Trevligt med en tur till storstaden och uppleva "pulsen" ett tag och få uppleva sköna planteringar och vackra parker.
Vilket mysigt ställe du besökt med en charmig stil och tvättstället är bara så man ville bära hem det direkt :)
Ha en bra dag! /Bea

Therése sa...

Stockholm är härligt! Men som du säger; det är skönt att komma hem igen! Igår blev det en härlig tur till Österlen, med allt vad det innebär. Mat, hav, blommor, människor...
Ha en fortsatt skön semester!
Therése

Annika Christensen sa...

Borta bra men hemma bäst eller hur?
Kul att komma ut och se en massa fint.
Kul att det fanns något för maken också.
Annika

Skogslyckan sa...

Vi var också i Gränna igår. Härligt ställe, och sen åkte vi Remmalag på Visingsö. Vad fint det ser ut hos Viola, vill också gärna åka dit.
Kram Pia

Margot sa...

Så mysigt och fint det ser ut hos Viola och tvättstället är ju bara så läckert! Låter som ni hade en trevlig resa, men visst är det alltid skönt att komma hem! Dina liljor blommar så vackert!
För mig är det jobb som gäller fram till nästa söndag, idag har jag jobbat 11 timmar och det känns minsann i fötterna, ska bli skönt att krypa till sängs snart!
Ha en fortsatt trevlig semester!
//Margot

Angel.Pearls sa...

Kul att du hade en fin tripp! Underbara bilder du tagit -en hel massa på globen..tvättstället var finurligt! Ha en skön helg//Eva

Cajsas Faster sa...

Vilken fin blogg du har, hittade till dig i cyberrymden.
Jag har också varit hos Violan, där är det fint. Du har lyckats fånga allt så fint på dina foton. Du har gjort så läckra collage...
Vore kul att lära sig!
Trevlig kväll// Marie

Lotta sa...

Vilket underbart inlägg och så dessa superbilder som du alltid bjuder på
Visst är det kul att komma bort ibland fast jag håller med dig "Borta bra men hemma bäst"
Härligt ställ till tvättstället.
Smart som attan och så hemtrevligt.
Det är nästan så att man skulle ta sig en tur till Viola
Kramizzzzar //Lotta

AnnCharlotte sa...

Stockholm är fint...finns alltid något att göra eller titta på där.
Läckert handfat...

Tusenfröjd sa...

Så kul att den blommar! Det kanske finns någon bild på den på din blogg? Jag får leta...
Tyvärr gissade du inte rätt men det var oxå ganska svåra växter att gissa på! Men det kommer med all säkerhet en ny utlottining till hösten!
Jag länkar dig jag med!
Ha en fortsatt härlig sommar!
Sommarhälsningar
Liv

oumberligating sa...

Nu ska jag helt klart gå och köpa en polkagris!
Nu gör jag det igen.....det mest "förbjudna av allt", använder samma rader till flera bloggare.
Gjorde det förra sommaren, många blev sura och hörde av sig, fast ändå så blev det just den effekten jag vill uppnå, att få igång skrivandet igen hos "polare ifrån förr"! Ja, sanningens namn så skickade jag samma rader till några "färskingar" också!
Det fungerade faktiskt, sedan fick jag självklart be alla personligen om ursäkt för mitt opersonliga tilltag, men då blev de ju just så personligt som jag ville ifrån början, fast lite bakvänt, men i Krig, kärlek och bloggande är ju allt tillåtet!
När man dessutom har en av Sveriges trevligaste bloggar så måste ju alla få veta det och har folk "sommnat" så får man väl väcka de som gått in i något vad man kunde kalla "bloggslummer"!
Nej, blogga är ingen liten mysig fritidssysselsättning som man kan pyssla med hur som helst inte, att blogga är ett kall ett slags mission! Inget för veklingar med andra ord!
Eller som i mitt fall ett "gift" eller "opium" väl själv!
Känner du att du blir upprörd över dessa kanske lite opersonliga rader skriver det då till mig, hota mig, radera mig ifrån eventuell blogglista!
Kanske kan vi tillsammans väcka liv i den "falnade lågan" som faktiskt råder i bloggvärlden just nu, kanske inte på din blogg men i allmänhet så är inget som det var "förr" på den "gamla goda tiden"! (ler)
Ha en fortsatt fin vecka önskar Oumberlige Peter alla gamla och nya bloggpolare och kanske även några okända som kommer att få dessa rader! Antingen de vill eller ej!
Men skriv inte som ett par sura tanter skrev förra sommaren!
"Jag undanber mig ifrån all reklam ifrån okända bloggare"....så löjligt, någon gång måste ju alla vara okända för varandra, ska jag berätta en hemlighet, jag kände inte en enda av de härliga människor jag bloggar med innan jag började blogga!!!
Som sagt gör vad du vill med dessa rader!
"För bloggen i tiden!"
Kram som sagt ifrån Oumberlige Peter!